Pyszne, czekoladowe, słodziutkie, a w dodatku w wersji fit. Z takim ciastem można grzeszyć. Musicie koniecznie zrobić.
SKŁADNIKI:
- puszka czerwonej fasoli
- 3 małe banany
- 50 g daktyli
- 50 g rodzynek
- 3 łyżki kakao
- garść wiórków kokosowych
- 2 łyżki rozpuszczonego masła orzechowego
- 2 jajka
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 3 łyżki ksylitolu
- szczypta cynamonu i przyprawy do piernika
- garść borówek
- 6 kostek czekolady gorzkiej min 70% kakao
PRZYGOTOWANIE:
Fasolę płuczemy i suszymy. Wszystkie składniki oprócz borówek i czekolady umieścić w misce i zmiksować na gładką masę. Przełożyć ciasto do foremki, a na górze ułożyć borówki i piec w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku ok 40-45 minut. Na ciepłe ciasto wyłożyć pokrojoną gorzką czekoladę.
Smacznego :)
Uwielbiam ciasto fasolowe, a dawno nie piekłam :) muszę to zmienić!
OdpowiedzUsuńJuż dawno takiego ciasta z fasoli nie piekłyśmy i koniecznie musimy do niego wrócić :D
OdpowiedzUsuń