czwartek, 18 sierpnia 2016

Fasolowe brownie z borówkami


Pyszne, czekoladowe, słodziutkie, a w dodatku w wersji fit. Z takim ciastem można grzeszyć. Musicie koniecznie zrobić. 

SKŁADNIKI:

- puszka czerwonej fasoli
- 3 małe banany
- 50 g daktyli 
- 50 g rodzynek 
- 3 łyżki kakao
- garść wiórków kokosowych 
- 2 łyżki rozpuszczonego masła orzechowego 
- 2 jajka
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej 
- 3 łyżki ksylitolu 
- szczypta cynamonu i przyprawy do piernika
- garść borówek 
- 6 kostek czekolady gorzkiej min 70% kakao

PRZYGOTOWANIE:

Fasolę płuczemy i suszymy. Wszystkie składniki oprócz borówek i czekolady umieścić w misce i zmiksować na gładką masę. Przełożyć ciasto do foremki, a na górze ułożyć borówki i piec w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku ok 40-45 minut. Na ciepłe ciasto wyłożyć pokrojoną gorzką czekoladę. 

Smacznego :) 

2 komentarze:

  1. Uwielbiam ciasto fasolowe, a dawno nie piekłam :) muszę to zmienić!

    OdpowiedzUsuń
  2. Już dawno takiego ciasta z fasoli nie piekłyśmy i koniecznie musimy do niego wrócić :D

    OdpowiedzUsuń