SKŁADNIKI:
NA SPÓD:
- 130 g herbatników pełnoziarnistych
- 50 g masła
NA MASĘ SEROWĄ:
- 3 jajka
- 130 g ksylitolu
- budyń waniliowy
- 3 łyżki śmietany 18%
100 ml advokatu
- 500 g twarogu
PRZYGOTOWANIE:
Herbatniki rozkruszyć i połączyć z roztopionym masłem. Przełożyć do foremki ( u mnie mała keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia i docisnąć. Podpiec ok 10 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Jajka zmiksować z ksylitolem na puszystą masę. Stopniowo dodawać twaróg, cały czas miksując. Następnie dodać budyń, śmietanę i advokat. Gdy wszystkie składniki się połączą przełożyć masę na nasz podpieczony spód i piec ok 1 h w 170 stopniach Celsjusza.
Gdy ciasto wystygnie można polać je gorzką czekoladą. Ja jeszcze posypałam rozkruszonymi herbatnikami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz