poniedziałek, 21 marca 2016

Placuszki bananowo-owsiano-kokosowe


Pierwszy dzień wiosny! Piękna pogoda za oknem, słoneczko świeciło z samego rana to śniadanko też musiało być na wypasie. Padło na placuszki bananowo-owsiano-kokosowe z truskawkami mrożonymi, żurawiną i masłem orzechowym. Przyznam szczerze, że staną się jednym z moich ulubieńców.
Jak je zrobić? Już Wam piszę. :*

SKŁADNIKI (na ciasto):

- 2 banany
- 2 jajka
- 4 łyżki płatków owsianych 
- 3 łyżki wiórków kokosowych 
- 3 spore łyżki jogurtu naturalnego
- 1/5 szklanki mleka
- 1 płaska łyżka mąki
- 1 łyżka tłuszczu (olej, oliwa)

DODATKOWO:

- ulubione owoce
- masło orzechowe
- ulubione bakalie


PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki na ciasto umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę. Smażyć placuszki na mocno rozgrzanej patelni. Podawać z ulubionymi owocami, bakaliami lub innymi dodatkami wedle uznania. :) 

Pozdrawiam, Patrycja :) 





4 komentarze:

  1. Robię podobne, ale Twoje wyglądają o niebo lepiej! Zdradź proszę sekret idealnych placków :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. produkty, ktore akurat mialam po ręką zmiksowałam i usmażyłam :) i takie cudo wyszlo ;*

      Usuń
  2. W przekroju to jak mistrzostwo świata wygląda :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ smaczne połączenie! Mniam! :)

    OdpowiedzUsuń