SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- 0,5 szklanki mleka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 40 g płatków jaglanych bądź owsianych
- 2 łyżki kakao
- szczypta cynamonu
- 5 łyżek ksylitolu bądź erytrolu
- 100 g mąki pełnoziarnistej
- 50 g wiórek kokosowych
- 3 kostki gorzkiej czekolady
NA POLEWĘ:
- 3 kostki gorzkiej czekolady
- 1 łyżka erytrolu
- 1 łyżeczka masła orzechowego
- odrobina mleka
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ubić z erytrolem i mlekiem. Wymieszać w osobnej misce proszek do pieczenia, płatki, kakao, cynamon, mąkę i wiórki. Dodać suche składniki do jajecznej masy i zmiksować do połączenia. Czekoladę pokroić w drobniutką kosteczkę. Wrzucić do naszej masy i delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć do foremek i piec ok 30 minut w temperaturze 175-180 stopni Celsjusza. Gdy ostygną polać je polewą (wszystkie składniki rozpuścić w garnuszku)
Smacznego :))
SKŁADNIKI ODŻYWCZE: (całość):
KCAL: ok 1500
TŁUSZCZE: 86 g
WĘGLOWODANY: 165 g
BIAŁKO: 50 g
NA JEDNĄ PORCJĘ: ( mi wyszło 9 babeczek)
KCAL: 160
TŁUSZCZE: 9,5 g
WĘGLOWODANY: 18 g
WĘGLOWODANY: 18 g
BIAŁKO: 5,5 g
Z mąki kokosowej też się uda wyczarować te cuda? ��
OdpowiedzUsuń