SKŁADNIKI:
- 4 jajka
- 125 g ksylitolu
- 140 ml oleju
- ok 260 g mąki pełnoziarnistej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 1 łyżka kakao
3 małe jabłka
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ubić z ksylitolem na puszystą masę. Wlewać porcjami olej, dalej miksując. W osobnej misce wymieszać mąkę, proszek, cynamon, przyprawę i kakao. Dodawać porcjami do jajek i mieszać dokładnie łyżką. Na koniec dodać obrane i pokrojone w kosteczkę jabłka. Wymieszać i wlać do keksówki. Piec ok 1 h w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Smacznego :)
SKŁADNIKI ODŻYWCZE: (całość):
KCAL: ok 2700
TŁUSZCZE: 165 g
WĘGLOWODANY: 325 g
BIAŁKO: 45 g
NA JEDNĄ PORCJĘ: ( mi wyszło 12 porcji)
KCAL: 225
TŁUSZCZE: 14 g
WĘGLOWODANY: 27 g
WĘGLOWODANY: 27 g
BIAŁKO: 4 g
jak to musi pięknie pachnieć :) zrobię!
OdpowiedzUsuńJaka wielkość keksówki? I czy mogę użyć mąki pełnoziarnistej orkiszowej? ;)
OdpowiedzUsuń