SKŁADNIKI:
- kostka masła
- 5 jajek
- 170 g ksylitolu
-kilka kropel aromatu waniliowego
- 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
250 g mąki pełnoziarnistej
- garść żurawiny suszonej
- garść rodzynek
- garść orzechów włoskich i laskowych
- garść suszonej papai
- skórka otarta z jednej pomarańczy
- inne ulubione bakalie
PRZYGOTOWANIE:
Masło ubić mikserem z ksylitolem i aromatem waniliowym. Dodawać po jednym jajku cały czas miksując. W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem i dodać do naszej masy maślanej i zmiksować na gładką masę. Dodać pokrojone w kosteczkę bakalie i wymieszać łyżką. Przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 1 h w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz