SKŁADNIKI: na ok 20 ciastek
- pół kostki miękkiego masła
- 150 g gorzkiej czekolady wedel
- 4 łyżki kakao
- 1 jajko
- 1,5 łyżeczki sody
- 180 g mąki pełnoziarnistej
- 120 g ksylitolu
- 2 łyżki miodu
PRZYGOTOWANIE:
Masło zmiksować z ksylitolem, miodem i jajkiem na gładką masę. W osobnej misce wymieszać mąkę z sodą i kakao i dodać do naszej maślanej masy, cały czas miksując. Na końcu dodać pokrojoną na małe kawałeczki czekoladę i wymieszać łyżką. Uformować kulki z masy i lekko splaszczyć, ułożyć na blaszce i piec ok 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Odstawić do ostygnięcia, Można oprószyć je pudrem z erytrolu, :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz