Super szybka przekąska na spotkania ze znajomymi lub na małego głoda.
Składniki:
- tortilla pełnoziarnista
- 300 g pieczarek
- 2 spore garście świeżego szpinaku
- pół opakowania sera feta lub sera żółtego (do posypania)
- pół słoiczka suszonych pomidorów
- sól, pieprz, oliwa
- 1 czerwona cebula
- 2 roztrzepane jajka
Przygotowanie:
FARSZ:
Umyte i pokrojone pieczarki oraz cebulę podsmażyć na patelni na odrobinie oliwy. Dodać szpinak i dusić jeszcze chwilę aż szpinak zmięknie. Dodać pokrojone w kosteczkę pomidory oraz roztrzepane jajka. Smażyć ok 1 minuty, aż jajka się zetną. Posypać żółtym serem lub fetą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
NACHOSY:
Placki tortilli pokroić na trójkąty i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piec ok 10 minut, po czym przewrócić je na drugą stronę i piec przez ok 5 minut, aż nachosy będą chrupiące.
Podawać z farszem.
Pozdrawiam, Patrycja. :)
Wyglądają dobrze, z guacamole też by poszły <3
OdpowiedzUsuńOj z chęcią byśmy takie schrupały :)
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś smaka :D
OdpowiedzUsuńZrobiłam się głodna! Mmmm.. ;)
OdpowiedzUsuń