Dziś zapraszam na pyszną, zdrową przekąskę. Brzoskwinie zapiekane pod owsiano-kokosowo-orzechową kruszonką.
SKŁADNIKI:
- 2 brzoskwinie
- 1 łyżeczka ksylitolu
- 1 łyżka syropu daktylowego
- cynamon
- 6 łyżek płatków owsianych
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- łyżeczka oleju kokosowego
- łyżeczka miodu
- łyżeczka masła orzechowego
PRZYGOTOWANIE:
Brzoskwinie umyć i pokroić w kosteczkę. Wymieszać z syropem daktylowym,cynamonem i ksylitolem. Ułożyć na dnie foremki. Płatki owsiane, wiórki kokosowe wymieszać z rozpuszczonym olejem kokosowym, miodem i masłem orzechowym. Wyrobić kruszonkę i posypać wierzch owoców. Zapiekać w piekarniku ok 25-30 min w 180 stopniach Celsjusza.
Smacznego :)
Jak zawsze dobroci :)
OdpowiedzUsuń<333
UsuńPod kruszonką uwielbiamy zapiekać dosłownie każde owoce :D
OdpowiedzUsuńja tez :)
UsuńCzym można zastąpić syrop daktylowy?
OdpowiedzUsuńcukier lub miód :)
Usuń