środa, 24 sierpnia 2016

Brzoskwinie zapiekane pod kruszonką


Dziś zapraszam na pyszną, zdrową przekąskę. Brzoskwinie zapiekane pod owsiano-kokosowo-orzechową kruszonką. 

SKŁADNIKI:

- 2 brzoskwinie
- 1 łyżeczka ksylitolu 
- 1 łyżka syropu daktylowego 
- cynamon 
- 6 łyżek płatków owsianych
- 3 łyżki wiórków kokosowych 
- łyżeczka oleju kokosowego
- łyżeczka miodu
- łyżeczka masła orzechowego 

PRZYGOTOWANIE:

Brzoskwinie umyć i pokroić w kosteczkę. Wymieszać z syropem daktylowym,cynamonem i ksylitolem. Ułożyć na dnie foremki. Płatki owsiane, wiórki kokosowe wymieszać z rozpuszczonym olejem kokosowym, miodem i masłem orzechowym. Wyrobić kruszonkę i posypać wierzch owoców. Zapiekać w piekarniku ok 25-30 min w 180 stopniach Celsjusza. 

Smacznego :)



6 komentarzy: