niedziela, 24 września 2017

Fit burgery z indyka


Składniki: ( na 4 porcje)

- 4 bułki grahamki 
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- kilka listków sałaty 
- pół cukinii
- 1 pomidor 
- 1 cebula czerwona 
- 4 plasterki żółtego sera bądź pleśniowego 
- musztarda
- ulubione przyprawy 
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Mięso mielone doprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Uformować z nich kotlety i usmażyć na oleju kokosowym ( ja użyłam do tego grilla elektrycznego). Bułkę przekroić na pół (można też ją troszkę podpiec, jeśli macie grill). Spód posmarować łyżka musztardy, położyć dwa listki sałaty, nasze mięso, ugrillowaną badź upieczoną cukinię pokrojoną w plasterki, plasterek pomidora i cebuli, a także ser. Przykryć drugą połówką bułki i zajadać :) 

Smacznego :)   

1 komentarz:

  1. Mmmmmmm.... brzmi pysznie :-) dobrze, że Mariusz kupił ostatnio mięso mielone z indyka :-) juz mam pomysł na obiad 👍👍👍

    OdpowiedzUsuń