SKŁADNIKI:
- 2 jajka
- 180 g jogurtu naturalnego
- kilka kropel aromatu waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 120 g ksylitolu
- 230 g mąki pełnoziarnistej
- pół szklanki borówek
- pół szklanki truskawek
PRZYGOTOWANIE:
Jajka zmiksować z ksylitolem na puszystą masę. Dodać jogurt i aromat waniliowy, cały czas miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do jajek. Zmiksować na gładką masę. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę masy przełożyć do foremki. na ciasto wysypać po połowie owoców (umytych i osuszonych).
Następnie wylać na górę resztę ciasta i ułożyć pozostałe owoce. Piec ok 1 godziny w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Hej, czy ciasto ma być baaardzo gęste?
OdpowiedzUsuńŚwietne ciasto
OdpowiedzUsuń