Cześć Wszystkim ! Dzisiaj naszła mnie ochota na coś słodkiego, a dlatego, że miałam pełną miskę truskawek to postanowiłam zrobić crumble orkiszowo- kokosowe z cynamonem. Smak jest nieziemski. A co u Was? Jak mijają Wam wakacje? Pogoda dopisuje? Poniżej wstawiam przepis. Smacznego.
Składniki (ok 5 porcji):
- szklanka truskawek
- 2 łyżki stopionego masła
- 4 łyżki mąki orkiszowej
- 8 łyżek płatków orkiszowych
- 5 łyżek wiórków kokosowych
- 1 łyżka cynamonu
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Truskawki umyć i pokroić w kosteczkę. Ułożyć na dnie foremek do babeczek. Mąkę, płatki, cynamon i wiórki dokładnie wymieszać. Dodać miód oraz stopione masło. Wyrobić kruszonkę rękoma. Ułożyć na wierzch truskawek i piec w nagrzanym do 160-170 stopni piekarniku około 20 minut. Gotowe. Najlepiej smakuje na ciepło.
Pozdrawiam.Patrycja.
jakie pyszności :)
OdpowiedzUsuń