niedziela, 12 lipca 2015

Truskawki pod orkiszową kruszonką


Cześć Wszystkim ! Dzisiaj naszła mnie ochota na coś słodkiego, a dlatego, że miałam pełną miskę truskawek to postanowiłam zrobić crumble orkiszowo- kokosowe z cynamonem. Smak jest nieziemski. A co u Was? Jak mijają Wam wakacje? Pogoda dopisuje? Poniżej wstawiam przepis. Smacznego.

Składniki (ok 5 porcji):

- szklanka truskawek
- 2 łyżki stopionego masła
- 4 łyżki mąki orkiszowej
- 8 łyżek płatków orkiszowych
- 5 łyżek wiórków kokosowych
- 1 łyżka cynamonu
- 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

Truskawki umyć i pokroić w kosteczkę. Ułożyć na dnie foremek do babeczek. Mąkę, płatki, cynamon i wiórki dokładnie wymieszać. Dodać miód oraz stopione masło. Wyrobić kruszonkę rękoma. Ułożyć na wierzch truskawek i piec w nagrzanym do 160-170 stopni piekarniku około 20 minut. Gotowe. Najlepiej smakuje na ciepło. 
Pozdrawiam.Patrycja.


1 komentarz: