SKŁADNIKI:
- 2 kostki twarogu po 250 g
- 4 jajka
- 4 łyżki rozpuszczonego masła klarowanego
- 5 łyżek słodzidła (możecie dać więcej w zależności od tego jak bardzo słodkie ma być)
- 2 miarki odżywki białkowej (opcjonalnie, można pominąć)
- budyń waniliowy bez cukru
DODATKOWO:
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- kilka truskawek
PRZYGOTOWANIE:
Żółtka ubić, dodać resztę składników dalej miksując. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z nasza masą. Wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, na górę ułożyć truskawki i piec ok 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Gdy ciasto ostygnie polać je rozpuszczoną gorzką czekoladą.
SKŁADNIKI ODŻYWCZE: (całość):
KCAL: ok 1500
TŁUSZCZE: 74 g
WĘGLOWODANY: 77 g
BIAŁKO: 140 g
NA JEDNĄ PORCJĘ: ( mi wyszło ok 12 kawałków)
KCAL: 125
TŁUSZCZE: 6 g
WĘGLOWODANY: 6,5 g
WĘGLOWODANY: 6,5 g
BIAŁKO: 11,5 g
Czy odżywkę czymś zastąpić ?
OdpowiedzUsuńI czy twaróg zblendowac na gładko czy ma być taki ziarnisty ?
OdpowiedzUsuńOdżywkę można pominąć, a twaróg na gładko :)
UsuńMoże być zamiast masła olej kokosowy?
OdpowiedzUsuńA czy serek Emilki 0 % mógłby być ?
OdpowiedzUsuńGenialne ;)
OdpowiedzUsuńOMG! Uwielbiam serniki! A jeżeli jest jeszcze fit to tym bardziej! <3
OdpowiedzUsuń