sobota, 24 czerwca 2017

Proteinowe muffinki z truskawkami

SKŁADNIKI:

- 500 g twarogu 
- 2 miarki odżywki białkowej 
- 3 jajka
- 30 g mąki kokosowej 
- 20 g cukru kokosowego ( można zastąpić ksylitolem)
- 3 łyżki płatków owsianych 
- 1 łyżka kakao
- ulubione owoce 

PRZYGOTOWANIE:

Twaróg, odżywkę, jajka, mąkę, cukier, płatki owsiane zmiksować na gładką masę. Podzielić masę na dwie części, do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Do foremek na muffinki wlać łyżkę ciemnej masy i łyżkę jasnej. Na górę ułożyć ulubione owoce (u mnie truskawki) i piec ok 30 min w temperaturze 180 stopni Celsjusza. 

Smacznego :) 

SKŁADNIKI ODŻYWCZE: (całość):
KCAL: ok 1400
TŁUSZCZE: 44 g 
WĘGLOWODANY: 80 g 
BIAŁKO: 164 g 

NA JEDNĄ PORCJĘ: ( mi wyszło 16 babeczek)
KCAL: 90
TŁUSZCZE: 3 g
WĘGLOWODANY: 5 g 
BIAŁKO: 10 g 


5 komentarzy:

  1. Mniam! Wyglądają pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jutro wpadną do kawy :)) Tylko mam pytanie, czym mogę zastąpić odżywkę białkową? ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Proszę daj znać czy one same w sobie są słodkie? Planuję dodać jagody, więc nie wiem czy nie dać więcej erytrolu...

    OdpowiedzUsuń
  4. Zrobiłam i niestety jak dla mnie to te muffinki tylko dobrze wyglądają.. Niestety :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jagodowypuch.blogspot.com31 października 2017 18:35

      no cóż anonimku, nie każdemu da się dogodzić :)

      Usuń