SKŁADNIKI: (na biszkopt - mi wyszło 6 kanapek)
- 3 jajka
- 45 g słodzidła ( u mnie był to cukier kokosowy), ale może być każdy inny
- 75 g mąki ryżowej
- kilka kropel aromatu waniliowego
- 2 łyżki kakao
SKŁADNIKI: (na krem) - wszystko wymieszać
- opakowanie serka mascarpone
- 3-4 łyżki miodu ( zależy jak bardzo słodkie lubicie)
- kilka kropel aromatu waniliowego
PRZYGOTOWANIE:
Białka ubić ze słodzidłem i aromatem na sztywną pianę, dodawać stopniowo żółtka, dalej ubijając. Następnie wsypać mąkę i kakao i delikatnie wymieszać ciasto łyżką drewnianą. Rozłożyć na blaszce ( u mnie kwadratowa) wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 15-20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Gdy ciasto wystygnie wykroić prostokąty ( na wzór kinder mlecznej kanapki) . Posmarować wcześniej przygotowanym kremem i zajadac :) )
Smacznego :)
SKŁADNIKI ODŻYWCZE: (całość):
KCAL: ok 2050
TŁUSZCZE: 120 g
WĘGLOWODANY: 205 g
BIAŁKO: 40 g
NA JEDNĄ PORCJĘ: ( mi wyszło 6 porcji)
KCAL: 340
TŁUSZCZE: 20 g
WĘGLOWODANY:35 g
WĘGLOWODANY:35 g
BIAŁKO: 7 g
Czy moge użyć mąki kokosowej?
OdpowiedzUsuńo rany! uwielbiam Twój blog! <3
OdpowiedzUsuńPyszności <3
OdpowiedzUsuńFit ?? Chyba nie do końca.
OdpowiedzUsuńZrobiłam, pycha <3 masa z mascerpone wyszła przepyszna, mysle ze z jogurtu czy innych składników z innych przepisów by az tak smaczne nie było :) dodałam jedynie żelatyny do białej masy zeby była zbita , Dziekuje za przepis :)
OdpowiedzUsuńJaki wymiar foremki? :)
OdpowiedzUsuń