SKŁADNIKI:
- wafle ryżowe cienkie ( po 3 na jedną sztukę) - kupiłam 3 opakowania
- puszka mleczka kokosowego (400ml)
- 2 łyżki miodu
- 50 g wiórek kokosowych
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 1 łyżka masła klarowanego bądź oleju kokosowego
PRZYGOTOWANIE:
Wafle ryżowe pokroić na prostokąty (ostrożnie, bo łatwo się łamią). Stałą część mleczka kokosowego wymieszać z miodem i wiórkami. Przełożyć nasze wafle kremem i polać gorzką czekoladą roztopioną wcześniej z masłem. Odstawić do lodówki na ok 2-3 h.
SKŁADNIKI ODŻYWCZE: (całość):
KCAL: ok 2400
TŁUSZCZE: 171 g
WĘGLOWODANY: 180 g
BIAŁKO: 32 g
NA JEDNĄ PORCJĘ: ( mi wyszło 10 kawałków)
KCAL: 240
TŁUSZCZE: 17,1 g
WĘGLOWODANY: 18 g
WĘGLOWODANY: 18 g
BIAŁKO: 3,2 g
A ja zajadam wafle ryżowe z polewą czeko, trzeba to zmodyfikować! :D
OdpowiedzUsuń