poniedziałek, 29 maja 2017

Fit princessa kokosowa dark



SKŁADNIKI: 


- wafle ryżowe cienkie ( po 3 na jedną sztukę) - kupiłam 3 opakowania
- puszka mleczka kokosowego (400ml) 
- 2 łyżki miodu 
- 50 g wiórek kokosowych 
- tabliczka gorzkiej czekolady 
- 1 łyżka masła klarowanego bądź oleju kokosowego


PRZYGOTOWANIE:


Wafle ryżowe pokroić na prostokąty (ostrożnie, bo łatwo się łamią). Stałą część mleczka kokosowego wymieszać z miodem i wiórkami.  Przełożyć nasze wafle kremem i polać gorzką czekoladą roztopioną wcześniej z masłem. Odstawić do lodówki na ok 2-3 h. 


SKŁADNIKI ODŻYWCZE: (całość):
KCAL: ok 2400 
TŁUSZCZE: 171 g 
WĘGLOWODANY: 180 g 
BIAŁKO: 32 g 

NA JEDNĄ PORCJĘ: ( mi wyszło 10 kawałków)
KCAL: 240
TŁUSZCZE: 17,1 g
WĘGLOWODANY: 18 g 
BIAŁKO: 3,2 g 

1 komentarz:

  1. A ja zajadam wafle ryżowe z polewą czeko, trzeba to zmodyfikować! :D

    OdpowiedzUsuń