wtorek, 5 grudnia 2017

Ciasteczka mocno czekoladowe


SKŁADNIKI: na ok 20 ciastek 

- pół kostki miękkiego masła
- 150 g gorzkiej czekolady wedel
- 4 łyżki kakao 
- 1 jajko 
- 1,5 łyżeczki sody 
- 180 g mąki pełnoziarnistej
- 120 g ksylitolu 
- 2 łyżki miodu 

PRZYGOTOWANIE:

Masło zmiksować z ksylitolem, miodem i jajkiem na gładką masę. W osobnej misce wymieszać mąkę z sodą i kakao i dodać do naszej maślanej masy, cały czas miksując. Na końcu dodać pokrojoną na małe kawałeczki czekoladę i wymieszać łyżką. Uformować kulki z masy i lekko splaszczyć, ułożyć na blaszce i piec ok 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. 
Odstawić do ostygnięcia, Można oprószyć je pudrem z erytrolu, :) 

Smacznego :) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz