poniedziałek, 11 grudnia 2017

Keks


SKŁADNIKI:

- kostka masła 
- 5 jajek 
- 170 g ksylitolu 
-kilka kropel aromatu waniliowego 
- 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
250 g mąki pełnoziarnistej 
- garść żurawiny suszonej 
- garść rodzynek 
- garść orzechów włoskich i laskowych 
- garść suszonej papai 
- skórka otarta z jednej pomarańczy 
- inne ulubione bakalie 

PRZYGOTOWANIE: 

Masło ubić mikserem z ksylitolem i aromatem waniliowym. Dodawać po jednym jajku cały czas miksując. W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem i dodać do naszej masy maślanej i zmiksować na gładką masę. Dodać pokrojone w kosteczkę bakalie i wymieszać łyżką. Przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 1 h w temperaturze 180 stopni Celsjusza. 

Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz