Składniki:
- opakowanie rukoli
- 100 g łososia wędzonego
- pół puszki kukurydzy
- pół grapefruita
- 3 jajka
- 100 g słonecznika
- 8 pomidorów suszonych
Na sos:
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki musztardy
Przygotowanie:
Rukolę umyć i włożyć do miski. Łososia, grapefruita, ugotowane jajka i pomidory suszone pokroić w kostkę. Dodać do rukoli. Słonecznik uprażyć na suchej patelni i dodać razem z kukurydzą do miski.
Zrobić sos: wszystkie składniki dokładnie wymieszać, a następnie polać nim sałatkę.
Przepis bardzo prosty i szybki. Smacznego. Pozdrawiam. Patrycja.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz