środa, 2 września 2015

Pieczone gruszki z serem feta



Składniki:

- 4 duże gruszki
- sok z połówki cytryny
- pół opakowania sera feta
- 200 g sera blue
- 80 g pistacji
- 2 garście żurawiny

Przygotowanie:

Gruszki obrać ze skórki i przekroić wzdłuż na połówki.Usunąć nasiona i za pomocą łyżki zrobić delikatne wgłębienie. Skropić gruszki sokiem z cytryny ,następnie ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 20-25 w temp 180 stopni Celsjusza.
Przygotować nadzienie: Pokroić w drobną kosteczkę ser feta i blue. Żurawinę i połowę posiekanych pistacji wymieszać z serami. Gdy gruszki się lekko ochłodzą do wgłębienia nałożyć przygotowany farsz i posypać resztą pistacji.
Smacznego.
Pozdrawiam. Patrycja :)


1 komentarz:

  1. Grusza słodka, ser feta słony o dość specyficznym smaku - intrygujące połączenie.

    OdpowiedzUsuń