Składniki:
- bagietka pełnoziarnista
- 2 jajka
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/4 szklanki mleka
- oliwa z oliwek
Na mus:
- 2 duże jabłka
- miód do smaku
- 1/5 szklanki wody
- borówki
Przygotowanie:
Bagietkę pokroić. Rozbić dwa jajka, dodać mleko i cynamon i dokładnie wymieszać w blenderze na puszystą masę. Pokrojoną bagietkę maczać w przygotowanej masie i smażyć z obu stron na kilku kroplach oliwy z oliwek na rozgrzanej patelni, do zarumienienia. Przygotować mus.
Jabłko obrać i pokroić w kosteczkę. Wodę podgrzać i dodać pokrojone jabłko oraz miód (w zależności od tego jak bardzo ma być słodkie). Gotować na wolnym ogniu około 20 minut, aż jabłka zmiękną i puszczą sok, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć przygotowany mus na tosty. Ja dodatkowo podawałam je z borówkami. Nieziemski smak.
Smacznego.Pozdrawiam.Patrycja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz