sobota, 5 grudnia 2015

Grzanki czosnkowe z mozzarellą i pomidorami


Śniadanie w włoskim stylu. Są naprawdę proste w wykonaniu i do tego smaczne i chrupiące. Można je modyfikować dodając za każdym razem coś innego. Kto się skusi?

Składniki:

- 2 kromki pełnoziarnistego chleba 
- oliwa z oliwek 
- czosnek 
- kilka pomidorków koktajlowych 
- pół kulki mozzarella 
- suszona bazylia
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Celsjusza. 
Każdą kromkę skropić odrobinę oliwą z oliwek i natrzeć czosnkiem (przeciętym na pół).
Ułożyć na nich plastry mozzarelli oraz pomidorki i zapiekać ok 15 minut, aż ser się rozpuści. 
Gotowe jeść z bazylią oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. 


Pozdrawiam, Patrycja.



3 komentarze:

  1. Uwielbiam połączenie mozarelli i pomidorów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Preferujemy co prawda śniadania na słodko ale taką grzanką byśmy nie pogardziły :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, na zdjęciu wygląda to świetnie. Z chęcią bym posmakowała!

    OdpowiedzUsuń