Dzień dobry Kochani! Dostałam od Was mnóstwo wiadomości odnośnie przepisu na ten sernik, a więc łapcie :)
SKŁADNIKI: ( na spód)
- 1 szklanka dowolnych orzechów
- 1 szklanka suszonych daktyli (wcześniej namoczonych ok 30 min)
- 1 łyżka kakao
- szczypta soli
SKŁADNIKI: ( na masę):
- 2 puszki mleczka kokosowego
- kilka kropel aromatu waniliowego
- do posłodzenia (miód lub ksylitol)
- 1 szklanka mleka
- 4 łyżeczki żelatyny
- szczypta soli
SKŁADNIKI (galaretka)
- 2 opakowania galaretki bez cukru
- ew. słodzidło
- ulubione owoce
PRZYGOTOWANIE:
Orzechy wraz z daktylami (odsączonymi) kakao i solą zmiksować. Wyłożyć tortownicę papierem do pieczenia, przełożyć masę do blaszki i dokleić palcami. Wstawić do lodówki. Wszystkie składniki oprócz żelatyny zagotować w małym garnuszku. Zdjąć z ognia. Wymieszać żelatynę z 1/4 szklanki naszej gorącej masy i porządnie wymieszać, do czasu gdy żelatyna sie rozpuści, Wlać ponownie do garnuszka i wymieszać. Gdy masa lekko przestygnie wylać ją na nasz wcześniej przygotowany spód.
Ułożyć owoce na górze i wylać na górę przyrządzona galaretkę wg przepisu na opakowaniu.
Wstawić do lodówki na min 4-5 h.
ZAJADAĆ : )
SKŁADNIKI ODŻYWCZE: (całość ok 10 kawałków)
KCAL: ok 3000
TŁUSZCZE: 210 g
WĘGLOWODANY: 270 g
BIAŁKO: 43 g
NA JEDNĄ PORCJĘ:
KCAL: 300
TŁUSZCZE: 21 g
WĘGLOWODANY: 27 g
WĘGLOWODANY: 27 g
BIAŁKO: 4,3 g
Pyszności ;)
OdpowiedzUsuńSuper przepis :) Zapraszam do mnie 💋
OdpowiedzUsuń