sobota, 24 października 2015

Bezowe jajko zapiekane z mozzarellą


Jajko w zupełnie innej wersji.
Żółtko w bezie w towarzystwie sera mozzarella, szynki i natki pietruszki.
Zaskakujący smak. Polecam. :) 

Składniki:

- 1 jajko 
- 3 łyżki startej na grubych oczkach mozzarelli
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 plasterek szynki z indyka
- sól, pieprz do smaku 

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik na 180 stopni Celsjusza. Oddzielić żółtko od białka. Białko ubić na sztywną pianę i dodać do niej mozzarellę, natkę pietruszki, szynkę oraz sól i pieprz. Ułożyć pianę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zrobić w niej wgłębienie, w które wlać żółtko. Zapiekać w piekarniku ok 8 minut, aż białko zacznie lekko brązowieć.
Smacznego.

Pozdrawiam, Patrycja :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz