sobota, 10 października 2015

Jaglanka kakaowa z serkiem mascarpone, orzechami i granatem


Witajcie Kochani! 
Dziś postanowiłam zrobić na śniadanie jaglankę. Jest to świetna alternatywa dla owsianki. Płatki jaglane zawierają sporo witamin, które mają zbawienny wpływ na skórę, włosy i paznokcie. Zawierają spora ilość błonnika, dzięki czemu przyspieszają nasz proces trawienia. W dodatku wspomagają nasz układ nerwowy dzięki zawartości witaminy B. Można je gotować na wodzie, mleku czy też jeść z jogurtem.

Składniki:

- 1 szklanka mleka 2%
- 5 łyżek płatków jaglanych
- łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka prawdziwego kakao
- łyżka serka mascarpone
- garść orzechów włoskich 
- kilka pestek owoców granatu
- 1 łyżka rodzynek

Przygotowanie:

Mleko zagotować razem z płatkami jaglanymi. Gotować tak długo, aż jaglanka zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Dodać kakao oraz miód i dokładnie wymieszać. Przełożyć jaglankę do miski i podawać z łyżką serka mascarpone, bakaliami i pestkami granatu. Smacznego.

Pozdrawiam. Patrycja. :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz