poniedziałek, 5 września 2016

Lody orzechowo-bananowe


Co powiecie na lody w wersji fit? Bez mleka i bez śmietany? :) to możliwe, a potrzebne Wam będą tylko 3 główne składniki

SKŁADNIKI: ( na jedną porcję)

- 2 banany 
- 25 g masła orzechowego
- 2 łyżki syropu daktylowego
- ulubione dodatki ( ja dodałam wiórki kokosowe i orkisz ekspandowany)

PRZYGOTOWANIE:

Banany pokroić na cienkie plasterki. Przełożyć do pojemniczka i włożyć do zamrażarki na ok 2-3 h. Zmiksować blenderem z masłem orzechowym i syropem daktylowym. Wymieszać z ulubionymi dodatkami i zajadać <3 

Smacznego :) 

4 komentarze:

  1. Od wieków mam już 2 banany w zamrażalniku, trzeba je w końcu przerobić na lody :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzisiaj robiłyśmy lody dyniowo-bananowe :D

    OdpowiedzUsuń