wtorek, 6 września 2016

Omlet czekoladowo-kokosowy


Bo kto nie lubi omletów? 
Ja zrobiłam go w takiej serduszkowej formie, ale możecie go zrobić w dowolnym naczyniu :) 
Wygląda jak ciasto, nieprawdaż? :) 

SKŁADNIKI:

- 3 białka
- 2 żółtka
- 2 łyżeczki ksylitolu ( lub więcej jeśli chcecie, by omlet był słodszy)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki wiórków kokosowych 
- 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 
- 1 łyżeczka kakao
- malinki lub ulubione owoce 
- 2 kostki gorzkiej czekolady 
- syrop daktylowy 

PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cały czas miksując żółtka, ksylitol, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, mąkę, i kakao. Gdy ciasto już będzie dobrze wymieszane wylać je do dowolnej foremki, a na górze ułożyć ulubione owoce. Piec w piecu nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez ok 20 min. Podawać z ulubionymi dodatkami. :) 

Smacznego :) 

4 komentarze:

  1. Iście zacny omlet <3 Można się zakochać :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Tylko mi nie mów, że masz taką obłędną patelnię w kształcie serca <3

    OdpowiedzUsuń
  3. nie nie :) upieklam w piekarniku w takiej foremce silikonowej :)

    OdpowiedzUsuń