sobota, 17 września 2016

Mugcake orzechowo-bananowy

SKŁADNIKI:


- 2 jajka
- pół banana 
- szczypta proszku do pieczenia 
- 1 łyżeczka kakao 
- 30 g mąki pełnoziarnistej 
- 1 łyżeczka masła orzechowego 
 - ulubione owoce i dodatki 

PRZYGOTOWANIE:


Jajka, banan, proszek do pieczenia, kakao, mąkę i masło orzechowe zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć do foremki i zapiekać w mikrofali ok 2 -3 minuty. Podawać z ulubionymi owocami i bakaliami. 

Smacznego :) 

3 komentarze:

  1. Znowu mnie kusisz pysznościami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Już zaczynamy żałować, że nie mamy mikrofali w mieszkaniu :P

    OdpowiedzUsuń
  3. A czy mozna to zrobić w piekarniku????

    OdpowiedzUsuń